Kefir z vitaminom D₃ je nov, inovativen fermentirani mlečni izdelek iz Mlekarne Planika, ki je izdelan iz pasteriziranega nehomogeniziranega mleka z 1,1 % m.m., pridelanega v Zgornjem Posočju. Dodana mu je mikrobiološka kultura mezofilnih mikroorganizmov, laktobacilov in kvasovk. Že tako naravno polno živilo, kot je kefir, smo še dodatno obogatili z vitaminom D₃. Za obogatitev kefirja smo se odločili kot odraz trenutne situacije, v kateri smo se znašli v zadnjem letu. Vitamin D₃ dodajamo kefirju ob koncu procesa fermentacije v obliki vodne emulzije holekalciferola v koncentraciji 1 μg vitamina D₃ na 100 g kefirja. Vitamin D₃ je v maščobi topen vitamin s številnimi pomembnimi vlogami za delovanje telesa. Med drugim prispeva k ohranjanju zdravih kosti, delovanju mišic in imunskega sistema. Z zaužitjem plastenke (500 g) Planikinega kefirja z dodanim vitaminom D₃ v telo vnesemo 5 μg vitamina D₃.
Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid
www.mlekarna-planika.si