Med 13. in 23. oktobrom 2023 poteka jesenski Teden restavracij pod sloganom »Več okusa za manj ostankov«, s katerim organizatorji spodbujajo k zmanjšanju zavržene hrane in odpadkov v gostinstvu. Restavracije so rezervacije začele sprejemati v ponedeljek, 2. oktobra. Teden restavracij, ki letos praznuje že 10. obletnico, je največji kulinarični dogodek v Sloveniji, ki letno privabi več kot 100.000 gostov. Na tokratnem Tednu restavracij, ki bo potekal med 13. in 23. oktobrom, sodelujejo 103 izbrane slovenske restavracije in gostilne, med njimi tudi 28 restavracij, ki so prejele oznake kakovosti kulinaričnega vodiča Michelin.
Tednu restavracij se letos pridružuje tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s promocijsko kampanjo »Izbrana kakovost – Slovenija«, s katero si prizadevajo spodbuditi večjo uporabo lokalnih sestavin v slovenskih gostilnah in restavracijah.
Vir: Vivi d.o.o.