Vlada je sprejela Sklep o ustanovitvi Delovne skupine vlade za usmerjanje Celovitega strateškega projekta razogljičenja Slovenije preko prehoda v krožno gospodarstvo. Delovno skupino vodi državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Urban Kodrič. Ne glede na to, da so v vladno skupino imenovani le predstavniki nekaterih ministrstev, se bodo v delo delovne skupine redno lahko vključevali tudi drugi resorji, saj je njihovo sodelovanje prav tako pomembno za horizontalno uskladitev vsebin, doseganje predvidenih sinergijskih učinkov projekta in usklajenosti različnih politik in programov bodisi v fazi njihovega načrtovanja bodisi v fazi njihove izvedbe.

Delovna skupina bo med drugim spremljala in usmerjala izvajanje projekta na ravni vlade, zagotavljala učinkovito vključevanje rezultatov projekta in podnebnih ter krožnih vsebin v pripravo in izvajanje strateških in sektorskih politik, programov in predpisov ter pripadajočih ukrepov v okviru pristojnosti posameznega resorja in nenazadnje predlagala tudi organizacijske ali vsebinske spremembe pri izvajanju projekta.

Vlada je 13. oktobra 2022 sprejela sklep, s katerim je opredelila način izvajanja 2. faze Celovitega strateškega projekta razogljičenja Slovenije preko prehoda na krožno gospodarstvo (CSP-KG) in potrdila načrt izvedbe 2. faze projekta. Z omenjenim sklepom je vlada tudi določila, da se za izvajanje načrta 2. faze projekta imenuje delovna skupina, ki jo sestavljajo državni sekretarji sodelujočih ministrstev ter njihovi namestniki.

Vir: EZS