Lek, član skupine Sandoz, je organiziral jubilejno 20. strokovno srečanje Bolezni sodobnega časa, ki že dve desetletji povezuje najvidnejše strokovnjake s področja medicine in farmacije. Na dogodku, ki je potekal pod naslovom Premikamo meje za bolnike, so strokovnjaki razpravljali o dostopnosti zdravljenja, vzdržnosti zdravstvenih sistemov in pomenu sodelovanja vseh deležnikov pri izgradnji ekosistema, ki bo v največji možni meri podprl prihodnji razvoj panoge generičnih in podobnih bioloških zdravil.

Osrednji del dogodka je bila okrogla miza z naslovom Generična industrija v 21. stoletju: Premikamo meje za bolnike, ki jo je vodil Gregor Makuc, glavni izvršni direktor Leka in predsednik Sandoza Slovenija.

Generična in podobna biološka zdravila so nepogrešljiv steber zdravstvenih sistemov po vsem svetu, saj izboljšujejo dostop do različnih možnosti zdravljenja, zagotavljajo finančno vzdržnost zdravstvenih sistemov, izboljšujejo uspešnost zdravljenja bolnikov ter spodbujajo nadaljnje inovacije.

Vir: Lek d.d.