Skupina GEN je v proračunski sklad, ki ga je Vlada RS ustanovila za financiranje obnove po letošnjih poplavah, prispevala en milijon evrov. Kot eden vodilnih predstavnikov energetske panoge v Sloveniji, zavezani okoljski trajnosti in družbeni odgovornosti, so se v Skupini GEN takoj odzvali pozivu na pomoč prizadetim v poplavah.

Podnebne spremembe z vse pogostejšimi ekstremnimi vremenskimi dogodki so žal postale del našega vsakdanjika. Katastrofalne poplave, ki so avgusta prizadele Slovenijo, so globoko zarezale v življenja številnih družin ter delovanje podjetij in javnih ustanov. Kot promotor zelene preobrazbe se v Skupini GEN se zavedajo izzivov, ki jih v naše okolje prinašajo podnebne spremembe, zato so poleg zanesljive in varne proizvodnje ter dobave električne energije odjemalcem njihovo osrednje poslanstvo tudi investicije v brezogljične vire in zeleni prehod.

Ob uspešnem poslovanju v letu 2023 so se odločili, da prispevajo en milijon evrov v sklad, katerega sredstva bodo namenjena obnovi Slovenije po poplavah. Poleg zneska, ki ga prispevajo v sklad za obnovo, so v Skupini GEN sprejeli tudi druge ukrepe v pomoč po naravni katastrofi.

Vir: Skupina GEN