Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in državni sekretar Aleš Mihelič sta v Kočevju predstavila nov koncept projekta 3.a razvojne osi, ki poteka od Ljubljane preko Škofljice, Velikih Lašč, Ribnice in Kočevja do mejnega prehoda Petrina. Projekt bo pomembno prispeval k hitrejšemu in učinkovitejšemu razvoju ne samo regije, temveč celotne Slovenije, so sporočili iz Službe za odnose z javnostmi na Ministrstvu za infrastrukturo.

V okviru novelacije ukrepov, opredeljenih v Resoluciji o nacionalnem programu razvoja prometa v Republiki Sloveniji za obdobje do leta 2030 (ReNPRP30) je bil noveliran tudi ukrep Ro.11 – posodobitev cestne povezave Ljubljana–Škofljica–Kočevje–Petrina (končno poročilo).

Z novelacijo so bili vsi ukrepi zastavljeni sistematično, celovito in na način, da se bo zagotovilo ustrezno kvaliteto storitev, ki bo v oporo gospodarskemu in demografskemu razvoju Ribniško – Kočevskega območja in spodbudo čezmejnemu prometu.

Izvedeni ukrepi na obstoječi infrastrukturi bodo zagotavljali boljšo pretočnost prometa, višjo stopnjo prometne varnosti in ustrezno podporo gospodarstvu ter potrebam prebivalcev.

Posnetek predstavitve je na voljo na tej povezavi.

Več informacij o novem konceptu 3.a razvojne osi na https://3aro.cestniutrip.si/

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo