Svetovno znani duhovni voditelj Sadhguru je začel potovanje, da bi rešil prst in spodbudil spremembe po vsem svetu. Sadhguru se odpravlja na 30.000 km dolgo pot z motorjem po Evropi, Bližnjem vzhodu in Indiji, da bi spodbudil spremembe in povečal globalno ozaveščenost. Prihodnji teden bo v Ljubljani. Na poti bo Sadhguru ozaveščal javnost, podjetja, politike, znane osebnosti in dobrodelne organizacije o tem, kako obnoviti tla. Prizadeval si bo za nujne spremembe v njihovih politikah za zaščito in obnovo zdravja prsti. Gibanje »Rešimo prst« želi spodbuditi 3,5 milijarde ljudi (več kot 60 % svetovne volilne populacije), da bi ekološka vprašanja postala prednostna volilna vprašanja po vsem svetu. 52 % svetovnih tal je že degradiranih, zato so spremembe nujno potrebne. V zadnjih 150 letih je bila izgubljena polovica zgornje plasti tal na Zemlji.

Sadhguru je pot začel v Londonu in pred potjo dejal: »Vsi odgovorni znanstveniki na svetu in agencije Združenih narodov jasno pravijo, da nam je ostalo še 80-100 žetev, kar pomeni, da je na Zemlji prsti le še za 45-50 let. Do leta 2045 bomo pridelali 40 % manj hrane kot zdaj, nas pa bo 9,3 milijarde.«

V Sloveniji bo dogodek 29. marca od 19.00 do 21.00 v Cankarjevem domu v Ljubljani, na katerem bo Sadhguru predstavil in razpravljal o svetovni krizi tal, nato pa bosta v Ljubljani še dva dogodka.

Vir: Conscious planet