Na sedežu družbe ELES je mag. Aleksander Mervar, direktor družbe ELES, z Mestno občino Murska Sobota, ki jo zastopa župan Damjan Anželj skupaj s podžupanom dr. Timijem Gombocem, podpisal krovni sporazum o povezovanju sektorjev ogrevanja z elektroenergetskim sistemom.

Namen sporazuma je, da v prihajajočih mesecih strokovnjaki družbe ELES in Mestne občine Murska Sobota združijo kompetence in identificirajo skupne projektne cilje na področju proizvodnje električne in toplotne energije, ki bodo realno izvedljivi skladno s konceptom dolgoročnega ogrevanja KODO, ki ga razvija družba ELES. Za identificirane projekte se bodo poiskali primerni strateški partnerji in ustrezni viri financiranja, predvsem nepovratna sredstva. Namen skupnega delovanja je neprofiten, v dobrobit tako meščank in meščanov Mestne občine Murska Sobota kot tudi državljank in državljanov Republike Slovenije. Izkušnje, pridobljene z izvedenimi projekti bodo predstavljene tudi ostalim zainteresiranim lokalnim skupnostim. Pri identificiranih projektih in njihovi realizaciji bomo iskali možne sinergije s slovenskimi gospodarskimi družbami tako na razvoju kot tudi implementaciji investicij.

Direktor ELES, mag. Aleksander Mervar je ob podpisu dejal, da je vsem poznana usmeritev EU na področju energetike, konkretno električne energije. Združijo se lahko v štiri ključne smernice: trajnostni energetski razvoj, zeleni prehod, elektrifikacija in povezovanje oziroma enotni EU trg z električno energijo.

Vir: Eles d.o.o.