V sklopu Evropskega tedna mobilnosti je CER Partnerstvo lansiral in javno predstavil priporočila za trajnostno mobilnost v podjetjih. Priporočila so ob udeležbi mobilnostnih strokovnjakov, predstavnikov podjetij in mestne uprave bila predstavljena v Kovačnici v Kranju. Podprla so jih številna podjetja in organizacije, kot partnerja pa sta sodelovala tudi Mestna občina Kranj in Mestna občina Velenje, ki sta del evropske Misije 100 podnebno nevtralnih mest do leta 2030.
Priporočila z naslovom »Trajnostna mobilnost v podjetjih« so rezultat dolgoletnega sodelovanja s člani CER, mednarodnimi in slovenskimi strokovnjaki, akademskimi partnerji in odločevalci ter dvoletnega dela na projektu SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost. Namenjena so podjetjem vseh velikosti in sektorjev, kot vodilo za razumevanje in uvajanje trajnostnih mobilnostih praks pa jih lahko uporabijo zaposleni na vseh oddelkih ali upravljavskih nivojih.

Priporočila ponujajo vpogled v koristi, konkretne ukrepe, dobre prakse in ponudnike rešitev za prehod na bolj trajnostno mobilnost. Njihov cilj je spodbuditi podjetja, da trajnostno mobilnost vključijo v jedro svojega poslovanja in tako prispevajo k reševanju globalnih in nacionalnih izzivov, ki jih povzroča današnja prometna dinamika.

Vir: CER partnerstvo za trajnostno gospodarstvo