Uspešno se je zaključil drugi ScienceBEAT, ki ga je Lek za perspektivne slovenske in tuje mlade strokovnjake organiziral med 11. in 13. septembrom v Ljubljani, Mariboru in Lendavi. Udeležencem je ponudil dostop do vodilnih strokovnjakov in nadarjenih vrstnikov. Omogočil jim je edinstven vpogled v trende in izzive sodobne farmacevtske industrije.

Med 118 prijavljenimi iz 16 držav je 29 izbranih udeležencev v okviru 3‑dnevnega dogodka izkusilo utrip globalnega farmacevtskega podjetja, vodilnega na področju razvoja in proizvodnje podobnih bioloških zdravil in generičnih farmacevtskih izdelkov.

V Leku z različnimi projekti nagovarjajo perspektivne študente in strokovnjake različnih področij, ki lahko v mednarodnem okolju Sandozove globalne mreže sodelujejo s tujimi strokovnjaki, pridobivajo nova znanja in veščine, sprostijo svoje talente in ustvarjalnost ter gradijo kariero.

Med sodelujočimi ekipami so mentorji izbrali tisto, ki jih je s svojimi prebojnimi in inovativnimi rešitvami najbolj prepričala. Zmagovalka letošnjega ScienceBEAT-a je postala Kaja Zajc, diplomantka biomedicine na Fakulteti za farmacijo in podiplomska študentka mednarodnega programa IMB na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Vir: Lek d.d.