Družba Lek je četrto leto zapored prejela laskavi naziv najuglednejši delodajalec, ki ga podeljuje zaposlitveni portal MojeDelo.com. Po mnenju sodelujočih v merjenju ugleda delodajalcev si je Lek v petih kategorijah prislužil najvišjo oceno in postal absolutni zmagovalec.

Po besedah Roberta Ljolja, predsednika uprave Leka in predsednika Sandoza Slovenija, je visok ugled Leka v družbi rezultat dolgoletnega grajenja močne in povezane ekipe ter nenehnega izboljševanja delovnega okolja: »Verjamem, da vsak zaposleni predstavlja podjetje in gradi naš ugled, zato se zahvaljujem vsem, ki prispevate k nazivu najuglednejšega delodajalca. V Leku smo že leta zavezani k ustvarjanju spodbudnega in kakovostnega delovnega okolja, ki temelji na vključenosti in raznolikosti. Gradimo trdno in navdihujočo kulturo motiviranih sodelavcev, spodbujamo inovativnost ter neprestano vlagamo v razvoj zaposlenih. Stremimo k ustvarjanju delovnega okolja, v katerem lahko sodelavci v polnosti uresničijo svoj potencial, kar se odraža tudi navzven.«

Lek kot eno izmed ključnih vrednot pri svojem delovanju prepoznava negovanje raznolikosti, vključenosti in pravičnosti, kar je temelj za kreativnost in uspešnost timov pri spopadanju z izzivi. S številnimi praksami zagotavljajo delovno okolje, v katerem so sodelavci – ne glede na osebne okoliščine ali omejitve – cenjeni zaradi svojih sposobnosti in prispevka k skupnemu poslanstvu družbe.

Vir: Lek farmacevtska družba d.d.