Irski pivovar Guinness je zagnal pilotni projekt, s katerim želi v sodelovanju s pridelovalci ječmena zmanjšati svoj ogljični odtis. V prvi fazi bo sodelovalo 40 irskih proizvajalcev, ki jih bo Guinness spodbujal k bolj trajnostnim metodam pridelave. Cilj programa je zmanjšati količino izpustov ogljika, ki nastane pri pridelavi ječmena, ki je ena od ključnih sestavin piva Guinness.

Poleg vključenih kmetov so sestavili tudi mrežo partnerjev, ki so oblikovali in bodo vodili pilotni projekt. Med temi so strokovnjaki za upravljanje tal in pridelavo pridelkov ter dobavitelji, kot so Boortmalt, Glanbia in Comex McKinnon. Cilji programa so izboljšanje stanje tal in potenciala zemljišč za skladiščenje ogljika, povečanje biotske raznovrstnosti, zmanjšanje uporabe sintetičnih gnojil in izboljšanje kakovost vode. S projektom pa želijo pri Guinnessu izboljšati tudi kakovost življenja pridelovalcev ječmena.

Vir: Svet kapitala