Podjetje Goodyear Slovenija od letošnjega poletja dalje del proizvodnih in pisarniških prostorov oskrbuje z električno energijo iz sončne elektrarne. Priprave za ta kompleksni projekt, v katerem so Gorenjske elektrarne namestile 3.676 m2 solarnih panelov, so se pričele že v začetku leta 2023. Goodyear Slovenija lahko sedaj proizvede okoli 788 MWh obnovljive elektrike letno.

Kranjsko podjetje Goodyear Slovenija sledi zavezi globalnega podjetja Goodyear Tire & Rubber Company za zmanjšanje emisij CO2 in doseganje cilja uporabe 100% obnovljive elektrike v vseh svojih proizvodnih obratih do leta 2030. Pri izgradnji sončne elektrarne so sodelovali s podjetjem Gorenjske elektrarne, proizvajalcem zelene električne energije, ki je del Skupine Elektro Gorenjska.

 V Goodyearu so sicer 100% obnovljivo hidroenergijo začeli uporabljati septembra 2021 in s tem v povprečju zmanjšali emisije CO2 za okvirno 40.000 ton letno, po novem pa bodo poleg hidroenergije uporabljali tudi elektriko, pridobljeno iz sončne elektrarne na svoji lokaciji.

Vir: Goodyear Slovenija