Družbeniki Javnega holdinga Ljubljana so na seji skupščine obravnavali poročilo o poslovanju družbe Javni holding Ljubljana in odvisnih družb za obdobje januar – junij 2024. Seznanili so se z informacijo o uspešno zaključenem tehničnem pregledu in začetku poskusnega obratovanja plinsko-parne enote v Energetiki Ljubljana, ki predstavlja trenutno največjo energetsko-okoljsko naložbo v Ljubljani in pomemben korak na poti razogljičenja.

Družbeniki so na seji skupščine Javnega holdinga Ljubljana obravnavali polletno poročilo o poslovanju družb Javni holding Ljubljana, VOKA SNAGA, Energetika Ljubljana in LPP. Vse odvisne družbe so v obdobju med januarjem in junijem 2024 svoje dejavnosti izvajale zanesljivo in kakovostno. Energetika Ljubljana je v omenjenem obdobju dosegla pozitivni poslovni izid v višini 4,4 mio EUR, družba Javni holding Ljubljana pa v višini 0,3 mio EUR. Družba VOKA SNAGA je izkazala negativni poslovni izid v višini 0,3 mio EUR, družba LPP pa v višini 2,3 mio EUR. Družbe si prizadevajo, da bi do konca leta 2024 poslovale skladno z zastavljenimi cilji in dosegle planirane rezultate poslovanja.

Energetika Ljubljana z MOL sodeluje pri akcijskem načrtu projekta Evropske komisije »Misija 100 ogljično nevtralnih in pametnih mest«, katerega namen je pospešiti napredek evropskih mest na poti do podnebne nevtralnosti. V teku so projekti, ki sledijo zavezam o povečevanju deleža uporabe obnovljivih virov energije, in sicer projekt izgradnje objekta za energijsko izrabo goriva iz komunalnih odpadkov (TEO Ljubljana), kjer sodeluje tudi družba VOKA SNAGA, projekt predelave premogovnega bloka 1 s kotlom na biomaso, trajnostni projekt gradnje plovne infrastrukture in malih hidroelektrarn za energetsko izrabo Ljubljanice ter lastna proizvodnja zelenega vodika, vključno s postavitvijo vodikove polnilnice za uporabo vodika v prometu.

Vir: Mestna občina Ljubljana