Za zeleni prehod potrebujemo strokovne kompetence in znanja!

Če vaši polici ali mizi manjka še kateri od strokovnih priročnikov Zelene Slovenije s področja krožnega gospodarstva, trajnostnega razvoja in zelenega prehoda ali ga morda želite komu podariti, imamo za vas dobro novico.

Sedaj so vam na voljo samo za strošek distribucije!

Izbirate lahko med priročniki:

  • Prehod v zeleno gospodarstvo (208 strani)
  • Razvoj embalaže v krožnem gospodarstvu (240 strani)
  • Prehod v trajnostno gradnjo in življenjski cikel stavbe (256 strani)

Naročite želeno količino posameznega priročnika in priročniki bodo kmalu na poti do vas. Pri tem plačate le strošek distribucije, po ceniku, ki ga najdete na povezavi: Cenik distribucije.

Ne zamudite priložnosti. Ponudba traja do 15. junija 2023.

 

Na kratko o priročnikih

Prehod v zeleno gospodarstvo: Priročnik nima vseh odgovorov, predstavlja pa smeri, zavezujoče strateške in operativne cilje EU in Slovenije ter konkretna orodja za podjetja. Primeri prakse povedo veliko več kot besede teorije. Pomembna vrednost priročnika je, da so ga pisali predvsem praktiki.

Razvoj embalaže v krožnem gospodarstvu: Priročnik izpostavlja, kako do trajnostne embalaže, pred kakšnimi razvojnimi izzivi je celotna embalažna panoga, zlasti pa proizvodnja plastike. Vsebinsko predstavlja celotno vrednostno verigo, ki sodeluje v življenjskem ciklusu izdelka. Zato je temeljno izhodišče proizvodnja izdelka v krožnem gospodarstvu, trajnostni razvoj embalaže in ohranjanje virov.

Prehod v trajnostno gradnjo in življenjski cikel stavbe: Odgovarja na izzive krožnega gospodarstva in razogljičenja na področju gradnje. Trajnostna gradnja je dodana vrednost stavb in viša njihovo tržno ceno. Priročnik je namenjen investitorjem, arhitektom in projektantom, celotni vrednostni verigi trajnostne gradnje, gradbincem, stroki, državnim organom in inštitucijam, šolam, zbornicam, združenjem in drugim za spreminjanje prakse in za izobraževanje na delavnicah.