Akcija »Prinesi male aparate«, ki je potekala med 1. in 21. oktobrom 2022 v Mestni občini Ljubljana, je zaključena. V akciji se je zbiralo delujoče in nedelujoče male aparate, računalnike in računalniško opremo ter TV/monitorje. V akciji je sodelovalo 27 ljubljanskih osnovnih šol, ki so v treh tednih skupaj zbrale 21.433,5 kg malih aparatov. Največ malih aparatov je zbrala na šolo Osnovna šola narodnega heroja Maksa Pečarja, največ malih aparatov na učenca pa Osnovna šola Šentvid. Obe sta si tako zaslužili nastop podpornika akcije in priljubljenega glasbenika Challeta Salleta. V sklopu akcije so se sodelujoče šole potegovale še za en njegov nastop, in sicer za najboljše komuniciranje akcije po svojih kanalih. Najbolj izvirna je bila pri tem Osnovna šola Dravlje, tako da bo omenjeni glasbenik obiskal tudi njih.

V akciji pa so sodelovali tudi številni posamezniki, ki bivajo ali so se zaradi drugih razlogov v času trajanja akcije nahajali v Mestni občini Ljubljana. Na nekaj javnih zbirnih točkah so tako prispevali skupaj kar 4.758,5 kg malih aparatov.

Tako se je v celotni akciji skupaj zbralo 26.192 kg malih aparatov, od tega 4.145 kg še delujočih. Med delujočimi malimi aparati je kar 1.893,5 kg računalnikov in računalniške opreme, ki bodo s pomočjo Društva Duh časa našli nove lastnike.

 (Vir: Zeos d.o.o.)