MZEZ vabi, da z udeležbo na dogodkih 12. slovenskih razvojnih dnevov pod naslovom Za svet brez lakote, ki jih pripravljajo v sodelovanju s številnimi partnerji, prispevate k razpravi o enem največjih globalnih izzivov našega časa.

12. slovenski razvojni dnevi bodo letos potekali pod naslovom Za svet brez lakote, in sicer med 15. in 22. oktobrom. Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve bo v sodelovanju z Državnim zborom program začelo z nacionalnim posvetom o mednarodnem razvojnem sodelovanju in humanitarni pomoči. Navajajo, da je v zadnjih 20 letih Slovenija postala pomembna donatorica uradne razvojne pomoči, kar je odraz njene zavezanosti doseganju ciljev trajnostnega razvoja in zmanjševanju svetovne revščine. Odprli bodo tudi razstavo fotografij projektov partnerskih ustanov in nevladnih organizacij, ki s svojim delovanjem prispevajo k zmanjševanju lakote v svetu ali kako drugače pripomorejo k izboljšanju življenja ljudi.

Preberite še: Zmanjšanje količin odpadne hrane med ključnimi ukrepi za doseganje podnebnih ciljev

Pester program v več krajih po Sloveniji MZEZ pripravlja v sodelovanju s številnimi partnerji
MZEZ sicer program pripravlja skupaj s partnerji, kot so Platforma SLOGA, CEF, CEP, ITF, CMSR, nevladne organizacije, strokovna in akademska skupnost ter drugi pomembni partnerji. Vključujejo osnovnošolce, dijake in študente, pisatelje, strokovno in najširšo laično javnost, dogodki po Sloveniji pa bodo potekali v formatih, kot so okrogle mize, delavnice, predavanja, razstave, koncerti in kampanje ozaveščanja na prostem.

Na Prešernovem trgu v Ljubljani bodo delili slovensko izdajo časnika Najboljše novice iz sveta ter pripravili pestro festivalsko dogajanje z delavnicami, v Mariboru delavnico o prehranski samooskrbi v okviru stanovanjskega zadružništva, v Novem mestu pa potujočo razstavo, ki bo odgovarjala na izzive trajnostnega razvoja. V prestolnici bodo na Odprti kuhni znani kuharji prikazali, kako iz ostankov hrane pripraviti okusne jedi. Celoten program si lahko ogledate na POVEZAVI.

Program bo sklenjen 22. oktobra z mednarodno konferenco in z drugim slovenskim humanitarnim forumom, ki bo potekal pod pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.