Delničarji podjetja Alpacem Cement d.d. so se sestali na redni seji skupščine delničarjev, se seznanili s poslovanjem družbe v letu 2023 ter izvolili nadomestnega člana nadzornega sveta družbe. Nov član nadzornega sveta je dr. Peter Gašperšič, doktor tehniških znanosti s področja gradbeništva, ki ima bogate vodstvene izkušnje iz akademskega področja, državne uprave ter trajnostnega razvoja. Predvideno je, da bo dr. Gašperšič v okviru nadzornega sveta družbe Alpacem Cement d.d. vodil tudi Odbor za trajnostnost.

»Temeljno poslanstvo Odbora za trajnostnost je krepitev trajnostnega poslovanja družbe s ciljem uresničevanja vizije skupine Alpacem, ki je nenehno zniževanje vpliva na okolje. Da bi Alpacem Cement d.d. to dosegel, želi v prihodnjih letih znatno investirati v najnovejše inovativne tehnologije ter nadaljevati s prehodom na okolju prijazno proizvodnjo cementa. Na tak način bo cementarna proizvajala cement z najnižjimi vplivi na okolje v Evropi. To se odraža tudi v našem cilju, da do leta 2035 dosežemo CO2 nevtralno proizvodnjo cementa. Družba je sicer od leta 2007 že za 15% zmanjšala ogljični odtis proizvedenega cementa ter za 30% zmanjšala koncentracijo dušikovih oksidov v emisijah. S takimi odločnimi koraki se družba zavezuje nadaljevati, saj želi kakovostno sobivati v okolju in lokalni skupnosti ter preseči zakonodajne izzive, ki smo jim priča«, je ob potrditvi mandata povedal dr. Peter Gašperšič.

Alpacem Cement d.d. je v letu 2023 ustvaril 30,6 milijonov evrov čistega dobička. V primerjavi z letom 2022, ko je družba ustvarila 23,7 milijonov čistega dobička, je bilo leto 2023 poslovno zelo uspešno. »V letu 2023 je Alpacem Cement d.d. posloval izjemno dobro ter skoraj 40 % prihodkov ustvaril na tujih trgih. To nas utrjuje v prepričanju, da smo v širši regiji prepoznani kot zaupanja vreden poslovni partner,« je ob objavi poslovnih rezultatov poudaril član uprave mag. Dejan Zwitter.

Vir: Alpacem Cement, d.d.