Evropska komisija je objavila razpis za uvrstitev v ožji izbor kandidatov za prihodnje člane skupine glavnih znanstvenih svetovalcev (GCSA). Skupina kolegiju komisarjev na njegovo zahtevo zagotavlja visokokakovostno, pravočasno in neodvisno znanstveno svetovanje o kateri koli temi, tudi o političnih vprašanjih, za katera Evropski parlament in Svet EU menita, da so zelo pomembna.
Javne evropske raziskovalne in znanstvene organizacije so pozvane, da do 30. septembra letos imenujejo vrhunske znanstvenike, ki izpolnjujejo merila, navedena v razpisu za imenovanje.
»Visokokakovostno znanstveno svetovanje, ki se zagotavlja ob pravem času, je ključno za povečanje učinkovitosti oblikovanja politik in zakonodaje EU. Skupina glavnih znanstvenih svetovalcev zagotavlja, da naše odločitve temeljijo na najnovejših znanstvenih spoznanjih in da se še naprej odzivamo na nove izzive in priložnosti v vse bolj kompleksnem svetu,« je pojasnila evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Iliana Ivanova.

Vir: Evropska komisija, Predstavništvo v Sloveniji