Družba Paloma je zaključila investicijo v najsodobnejše tehnologije, ki skupaj obsegajo več kot 130 milijonov evrov in zaradi katerih Palomina tovarna postaja regijsko središče trajnostne proizvodnje, kakovostnih izdelkov in storitev. Naložba, ki vključuje dve novi konfekcijski liniji, hitro in napredno paletizacijo ter avtomatizirano visokoregalno skladišče gotovih izdelkov, zagotavlja dolgoročno perspektivo pomembne tradicije papirništva v Sladkem Vrhu ter ohranja in krepi tako ugled kot tržni položaj Palome ter mednarodne skupine SHP Group.

Med ključnimi poslovnimi cilji, ki so privedli do uspešne nove investicije, so osredotočanje na lastno blagovno znamko in povečanje prodaje na ključnih trgih, zagotavljanje proizvodnje in oskrbe visokokakovostnih izdelkov, usmerjenost v operativne izboljšave in boljšo učinkovitost proizvodnje.

Sklop novih naložb, ki so jih poimenovali projekt »Motion«, vključuje dve novi konfekcijski liniji, hitro in napredno paletizacijo ter avtomatizirano visokoregalno skladišče gotovih izdelkov. Novo avtomatizirano skladišče, katerega gradnja je zahtevala porušitev starih objektov in izgradnjo popolnoma nove stavbe, ima kar 24.760 paletnih mest. Omogoča učinkovit transport brez ozkih grl, 100 odstotno sledljivost palet ter prinaša nižje obratovalne stroške skladiščenja in interne logistike. Iz avtomatiziranega skladišča lahko v eni uri odpremijo 240 palet izdelkov.

Vir: Revija Papir