Jutri bo javni posvet Prihodnost jedrske energije v Sloveniji v prostorih Mestne občine Krško. Organizator, župan Mestne občine Krško, v vabilu pravi, da jedrska energija pomembno prispeva k energetski neodvisnosti, zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in zagotavljanju zanesljive oskrbe z električno energijo. Slovenija, ki je jedrska država z razvito jedrsko infrastrukturo, je pred odločitvijo, kako dolgoročno ohraniti in okrepiti jedrsko energijo v svoji energetski mešanici tudi v prihodnjih desetletjih.

Javni posvet v Krškem bo namenjen razpravi o ključnih vidikih, priložnostih in izzivih, s katerimi se soočamo pri razvoju in uporabi jedrskih tehnologij za pridobivanje električne energije. V omizju bodo sodelovali: predsednik Vlade RS dr. Robert Golob, minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, generalni direktor GEN energije dr. Dejan Paravan, predsednik uprave NEK Gorazd Pfeifer in nekdanji predsednik uprave NEK Stane Rožman.

Pred javnim posvetom bo predsednik vlade opravil tudi delovni srečanji s poslovodstvom GEN in vodstvom Nuklearne elektrarne Krško.

Vir: Mestna občina Krško