Z razvojem novih proizvodov na področju e-mobilnosti velik izziv pri integraciji elektronskih komponent predstavlja ugotavljanje elektromagnetne združljivosti (EMC), saj za razliko od obstoječih avtomobilskih komponent novi proizvodi običajno delujejo na višjih napajalnih napetostih in frekvencah.

Podpora slovenskemu gospodarstvu je osnovno poslanstvo. Tega se ves čas zavedajo pri svojem delu, tudi ko izvajajo zahtevne in dolgotrajne preskuse EMC avtomobilskih komponent. V Laboratoriju za elektromagnetiko (EMC), kjer izvajajo tovrstne preskuse, je zaposlenih prek trideset visoko usposobljenih inženirjev in inženirk, ki so navkljub pridobljeni visoki izobrazbi zaradi venomer novih zahtev primorani v neprestano dodatno izobraževanje.

Preskusi se v Laboratoriju za EMC izvajajo z najmodernejšo merilno opremo, ki je trenutno na voljo na tržišču. Avtomobilski proizvajalci, kot so BMW, VW, PSA, Renault in podobi, neprestano dvigujejo zahteve za skladnost komponent, kar v veliki meri vodi v dodatne investicije v merilno opremo, to pa posledično v vpeljevanje novih preskusnih metod. Vse to pa ne bi bilo izvedljivo, če v laboratoriju ne bi bili zaposleni, ki poleg izvajanja preskusov EMC še vneto razvijajo merilne pripomočke ter pišejo zahtevne programske kode za spremljanje delovanja proizvodov med preskušanjem.

Vir: SIQ poročilo