Ekologi brez meja so predstavili prvi dve restavraciji na poti do zero waste in ob tej priložnosti organizirali okroglo mizo o odpadkih v turizmu. Prejemnikoma naziva zero waste, Blatnikovemu hramu in Gostilni Mrak, so se za omizjem pridružili predstavniki Slovenske turistične organizacije, nacionalne zero waste organizacije in prvi prejemnik poslovnega zero waste certifikata na svetu, Ribno Alpine Resort.

Ekologi brez meja od leta 2016 tlakujejo pot turizmu brez odpadkov. Pionirskemu Ribno Alpine Resortu, ki je razpolovil količino odpadkov, in številnim prireditvam, ki med drugimi presegajo 90 % ločeno zbranih odpadkov, sta se na zemljevidu dobrih praks pridružili tudi restavraciji Blatnikov hram in Gostilna Mrak. Ekologi brez meja v svojih prizadevanjih ne ostajajo le v Sloveniji. Lokalne dobre prakse bodo v prihodnjih mesecih razširili med drugim na Črno Goro, Portugalsko in Španijo, pozornost pa bodo usmerjali tudi v porast zanimanja organizatorjev prireditev za prehod na učinkovito ravnanje z odpadki in naravnimi viri.

(Vir: Ekologi brez meja)