Schneider Electric je dosegel eno najboljših uvrstitev na lestvici 100 najbolj trajnostnih korporacij na svetu (Corporate Knights 2023 Global 100 list of Most Sustainable Corporations).

Uspeh, ki ga dosega na področju boja proti posledicam podnebnih sprememb in družbene angažiranosti, trajnostnih naložb, spoštovanja raznolikosti spolov in okoljske trajnosti poslovanja, je Schneider Electricu pomagal osvojiti vodilno mesto v letnem kazalniku, ki ga pripravlja organizacija Corporate Knights. Ta se ukvarja z raziskavami na področju okoljske trajnosti. Indeks Global 100 temelji na strogih ocenah javnih podjetij s prihodki nad milijardo dolarjev. Schneider Electric je edino podjetje v tej kategoriji, ki se je v zadnjih dvanajstih letih vsakič znašlo na seznamu. Pred dvema letoma, leta 2021, je organizacija Corporate Knights Schneider Electric celo razglasila za najbolj trajnostno korporacijo na svetu.

Ta dosežek sledi decembrski objavi, da je Schneider Electric uvrščen med vodilne korporacije na področju vprašanj ekologije, trajnosti in družbenega upravljanja (ESG – Environmental Societal and Governance).

(Vir: Kali d.o.o.)