Objavljen je razpis za prijavo izdelkov na razstavo Čar lesa 2023, katerega izvedbo delno sofinancira tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo preko javne agencije SPIRIT. Z namenom promocije predelave lesa in rabe lesnih izdelkov bo letos že 15. leto zapored v Cankarjevem domu in po Sloveniji potekala razstava Čar lesa. Svoje izdelke lahko prijavijo podjetja, obrtniki in vsi drugi, ki se na kakršnikoli način ukvarjajo z izdelavo lesnih izdelkov.
Osrednja promocijska razstava Čar lesa bo v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani od 11. do 21. maja 2023, nato bodo sledile manjše lokalne razstave po Sloveniji. Razstavljeni izdelki bodo predstavljeni tudi v Katalogu Čar lesa 2023 ter na spletni strani Čar lesa. Rok za prijavo eksponatov na razstavo je v sredo, 19. aprila 2023 do 12. ure.
Prireditev Čar lesa organizirata Društvo za zaščito lesa Slovenije in Svet za les v sodelovanju z Direktoratom za lesarstvo iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, javno agencijo SPIRIT Slovenija, Oddelkom za lesarstvo na Biotehniški fakulteti ter z Cankarjevim domom.

(Vir: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport)