IZOBRAŽEVALNI DAN SLOVNESKEGA GRADBENIŠTVA 2023 bo na letošnji MEGRI 2023 v petek, 10. marca 2023 od 9.00 do 15.00 ure v Dvorani 1 Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. Organizator je GZS-Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala.

Na dogodku bo sodelovalo 27 slovenskih podjetij s področja investitorstva, gradbene projektive, gradbene operative, gradbenih raziskovalnih inštitutov, izobraževalnih centrov srednjih in višjih strokovnih šol, obeh slovenskih gradbenih fakultet. V programu bo nastopilo 17 predavateljev iz različnih sfer gradbenega gospodarstva, razvoja in izobraževanja, med njimi bo tudi projektant Pelješkega mostu dr. Marjan Pipenbaher, ki bo na dogodku predstavil projekt načrtovanja tega impozantnega objekta. Na dogodku pričakujejo več kot 500 osnovnošolcev, ki se odločajo o svoji poklicni poti, dijakov srednjih gradbenih šol, študentov višjih strokovnih šol in obeh fakultet vključno s pedagoškim kadrom, pa tudi številne direktorje, vodje kadrovskih služb  in druge predstavnike gradbenega gospodarstva, inženirske in gospodarske zbornice ter seveda medijev.

Ob predavanjih in predstavitvah slovenskih podjetij – 19 podjetij bo imelo svoj razstavni prostor v sklopu Paviljona ZGIGM – so pripravili tudi bogat spremljevalni program, namenjen mladim, tako bo v sklopu dogodka potekalo mednarodno tekmovanje mladih slikopleskarjev v okvirju Painting Skills Academy, dijaki srednjih gradbenih šol in študentje gradbeništva pa se bodo pomerili v atraktivni gradnji mostov iz špagetov ALI JE KAJ TRDEN MOST?

(Vir: GZS–Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala)