Alma Mater Europaea – ECM je bogatejša za akreditacijo doktorskega študijskega programa Uporabna umetna inteligenca (UUI). S tem bo omogočala premagovanje izzivov na številnih področjih, ki so aktualni tako v Sloveniji, Evropi in v svetu – od zelenega prehoda, trajnostnega razvoja in zdravja, posebej v post-covidnem obdobju.
»Tehnologije umetne inteligence so v zadnjih desetih letih naredile nov preboj, ki se iz dneva v dan stopnjuje in se uporablja na vseh področjih, zato je tako v svetu kot tudi pri nas nastala potreba po tovrstnih razvojnih študijskih programih, ki naslavljajo uporabo tehnologije umetne inteligence za razvoj družbe in sveta. Doktorski študijski program Uporabna umetna inteligenca na Alma Mater predstavlja prvovrsten študij, ki bo kot novo orodje temeljito prispeval k razvoju znanosti in raziskav s področja umetne inteligence,« je poudaril predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak.

Alma Mater Europaea – ECM sporoča, da pripravlja 11. Mednarodno znanstveno konferenco Za človeka gre z naslovom Družbeni in tehnološki razvoj v službi varnosti in dostojanstva. Konferenca bo med 10. in 17. marcem v Mariboru.

(Vir: Alma Mater Europaea)