Služba za varstvo okolja pri Gospodarski zbornici Slovenije v petek, 30. septembra 2022, med 9.30 in 11.40 uro v okviru projekta SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije organizira konferenco o trajnostnem oziroma nefinančnem poročanju.

Predstavljeni bodo različni pristopi, orodja in izkušnje za pripravo nefinančnih – trajnostnih poročil podjetij. Taksonomija, GRI, POR, ESG so pojmi s katerimi se podjetja vse pogosteje srečujejo. Nekatera večja podjetja so poleg finančnih letnih poročil zavezana tudi k pripravi nefinančnih, trajnostnih poročil. Z vprašanji vezanimi na nefinančno poročanje se srečujejo tudi manjša in srednja podjetja.

Kdo je zavezan k poročanju? Kako poročati? S katerimi obstoječimi in novimi orodji si podjetja lahko pomagajo? Kako naj se podjejta povezujejo po svojih dobavnih in vrednostnih verigah? Na ta in druga vprašanja bodo odgovarjali s pomočjo strokovnjakov, ki bodo sodelovali na konferenci. Med njimi bo direktorica podjetja Fit media d.o.o. in predstavnica Zelene Slovenije mag. Vanesa Čanji. Predstavila bo, kaj imajo skupnega trajnostno poročanje, zeleno financiranje in podnebne spremembe ter EU taksonomijo in njen vpliv na nefinančna letna poročila.

Konferenca je namenjena podjetjem, ki se srečujejo z nefinančnim, trajnostnim poročanjem, tako večja podjejta, ki so k temu zavezana neposredno oziroma kot srednja in mala podjetja, ki se posredno srečujejo s pripravo določenih podatkov zaradi svojih vpetosti v verigah vrednosti večjih podjetij.

Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava na tem obrazcu. Več informacij o programu na tej povezavi.

Vir: GZS, Služba za varstvo okolja