(Ne)pravilna uporaba hladilnika
Težko si je predstavljati, da v našem domu ne bi imeli hladilnika. V Sloveniji so skoraj vsa gospodinjstva opremljena z njim. Je učinkovit pripomoček za shranjevanje živil in njihovo ohranjanje tudi po tem, ko smo jih enkrat že uporabili, a še ne porabili. Je pa tudi velik porabnik energije, sploh, če ga ne uporabljamo pravilno. Že kar navada je, da ko gremo mimo hladilnika, pogledamo, kaj je v njem, četudi iz njega ne vzamemo ničesar. To vsekakor ni učinkovito porabljena energija. Zato je dobro, da hladilnik odpiramo res samo po potrebi in da je odprt čim manj časa. Prav tako v hladilnik ne dajemo še vročih jedi, misleč, da se bodo tako hitreje ohladile, saj s tem precej povečamo porabo energije. K manjši porabi energije pripomore tudi ne preveč obložen hladilnik (onemogoča kroženje zraka), pravilna temperaturna nastavitev v hladilniku (ok. 4°C) in v prostoru, kjer se le-ta nahaja (20-21°C), redno čiščenje lednih oblog in prava lega postavitve (ne ob izvorih vročega zraka).