Porsche Slovenija je predstavil krajši dokumentarni video o e-mobilnosti in ambicioznosti slovenskih občin na tem področju. Obiskali so 15 slovenskih občin in se s sodelujočimi občani in drugimi sogovorniki pogovarjali o željah občine, načrtih na področju e-mobilnosti in o izzivih, s katerimi se občine srečujejo pri razvoju zelene prihodnosti.

Porsche z znamko MOON na enem mestu ponuja od električnih avtomobilov do polnilnic, hranilnikov energije in sončnih elektrarn, od svetovanja do izvedbe. Hkrati z dokumentarnih videom predstavljajo usmeritev družbe, saj že nekaj časa v ospredje postavljajo električno mobilnost. Tudi na ravni širšega družbenega konteksta. Obravnavajo vprašanja, kako se spreminja mobilnost, kakšen je razvoj električne mobilnosti, kakšni so njeni vplivi in kaj na prinaša v realnem življenju.

Poudarjajo, da mora tudi država, po njihovih ugotovitvah, poskrbeti za dobre davčne, subvencijske in investicijske pogoje. Občine pa so tiste, ki lahko naredijo prve korake v odnosu do svojih občanov.

Video si lahko pogledate na tej povezavi.

Vir: Marketing Magazin