4. Zeleni forum. Trajnostna mobilnost kot steber zelene rasti Slovenije


4. Zeleni forum Trajnostna mobilnost kot steber zelene rasti Slovenije, tradicionalno strokovno-poslovno srečanje v okviru Akademije Zelene Slovenije, bo prispevek k pripravi nacionalnega akcijskega načrta za razvoj zelene mobilnosti in prometne logistike v Sloveniji.

Sklepi bodo objavljeni v reviji EOL in na spletu.


Osrednje teme 4. Zelenega foruma so:

- S katerimi ukrepi prometne in ekonomske politike do trajnostne mobilnosti prebivalstva in trajnostne oskrbe gospodarstva?

- Realne možnosti za prenos tovora s cest na železnice v zeleni rasti Slovenije.

- Razvoj električne mobilnosti v Sloveniji.

Program si lahko pogledate tukaj.

Pri pripravi programa sodelujejo Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, GZS-Združenje za promet, Fakulteta za logistiko, Petrol, Slovenske železnice, Eko sklad, Regionalni center za okolje za srednjo in vzhodno Evropo, Sekcija za trajnostno mobilnost pri CER in partnerji iz gospodarstva.

4. Zeleni forum, ki povezuje glavne akterje s področja mobilnosti v državi, bo konkretni premislek o tem, kako v letih 2014–2020 uresničiti izpostavljene cilje prometne strategije Slovenije, programa prehoda v zeleno gospodarstvo države in obveznosti iz pariškega podnebnega sporazuma.


Udeležba na forumu je brezplačna, potrebna je predhodna prijava. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali na e-naslov info@zelenaslovenija.si. Prijave sprejemamo do vključno ponedeljka, 13. junija 2016

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!


Organizator

Fit media   Zelena Slovenija

Zelena Slovenija® Fit media d. o. o., Kidričeva 25, 3000 Celje | tel.: 03/ 42 66 700
e: info@zelenaslovenija.si | www.zelenaslovenija.si | www.fitmedia.si


Pokrovitelji

Eko sklad    BTC


Sponzorji pogostitve

Spar     Planika      z-dezele