Zelena-Slovenija-logo

Portal za trajnostni razvoj

Kontakt:

Kontaktirajte nas na e-naslov info@zelenaslovenija.si ali pokličite na 03 42 66 700.

Poiskali bomo ustrezno rešitev za vas.

Sistem ravnanja z OEEO


Sistem ravnanja z odpadno elektronsko in električno opremo (OEEO) v Sloveniji se sooča z več izzivi
– ni učinkovite kontrole masnih tokov OEEO, kar povzroča, da tržno zanimivi materiali izginjajo na črnem trgu, precejšen del OEEO gospodinjstva oddajajo med kosovne odpadke, na trgu so nelegalni zbiralci OEEO, prav tako je veliko zavezancev, ki niso vključeni v sistem ravnanja z OEEO, sheme pa ne izpolnjujejo svojih obveznosti ravnanja z OEEO.

Direktiva o odpadni električni in elektronski opremi je bila spremenjena in postavlja se vprašanje, kako jo bomo prihodnje leto prenesli v slovensko zakonodajo. V skladu s spremenjeno direktivo je cilj recikliranja OEEO višji, kar pomeni, da bo sistem dražji, obvezna je registracija proizvajalcev, ki svoje proizvode prodajajo preko spleta, v državi, kamor prodajajo svoje izdelke, trgovine z električno in elektronsko opremo pa bodo morale po novem majhne aparate prevzemati brezplačno, in sicer brez obveznega nakupa.

Seminar je namenjen shemam za ravnanje z OEEO, zavezancem za OEEO, trgovinam s tehničnim blagom, spletnim trgovinam, ki prodajajo električno in elektronsko opremo, gospodarskim družbam, ki proizvajajo električno in elektronsko opremo ter imajo opravka z električnim in elektronskim odpadom, zbiralcem in predelovalcem OEEO idr.


Posebna ugodnost!

Ob prijavi in poravnavi kotizacije do vključno 13. septembra vam priznamo 10 % popust. Obstoječim članom omrežij Zelene Slovenije ob prijavi do 30. septembra priznamo 10 % popust, novim članom pa 15 % popust. Popusti se ne seštevajo.  


Kontakt za več informacij:
Tanja Pangerl, 03/ 42 66 716, tanja.pangerl@fitmedia.si