Zelena-Slovenija-logo

Portal za trajnostni razvoj

Kontakt:

Kontaktirajte nas na e-naslov info@zelenaslovenija.si ali pokličite na 03 42 66 700.

Poiskali bomo ustrezno rešitev za vas.

Označevanje in skladiščenje nevarnih kemikalij - kako po novem?

Označevanje in skladiščenje nevarnih kemikalij – kako po novem?

Četrtek, 25. 9. 2014, 9.-13. ure, Celje (Hotel Faraon, Ljubljanska cesta 39)

Pravilno označevanje kemikalij na izdelkih je izjemnega pomena za ustrezno obveščanje uporabnikov o nevarnih kemičnih snoveh in zmeseh. Kako na čim bolj učinkovit in razumljiv način to predstaviti uporabnikom, še posebej na manjših embalažah, je lahko izziv za marsikatero podjetje. Na voljo je več rešitev, kjer se je glede na izdelek potrebno odločiti za pravo. Vse večji pomen za skladiščenje, manjše izgube in ustrezno komunikacijo s kupcem pa predstavlja sledljivost izdelkov, kjer lahko hitro in zanesljivo preverimo zalogo in sledimo izdelku v celotni oskrbovalni verigi. Seminar bo odprl konkretna vprašanja pakiranja, označevanja in skladiščenja izdelkov z nevarnimi kemikalijami.

Do leta 2017 bo nov enoten sistem razvrščanja in označevanja kemikalij (GHS – Globally Harmonised System of Classification and Labelling of Chemicals) prešel v svojo polno veljavo. Kje so glavni problemi in kako se lotiti prenove?

Seminar bo odprl konkretna vprašanja pakiranja, označevanja in skladiščenja izdelkov z nevarnimi kemikalijami, z odprto diskusijo in poudarkom na novem globalnem sistemu GHS.

Teme:
- označevanje nevarnih kemikalij na embalaži po sistemu GHS 
(mag. Tatjana Humar-Jurič, Urad RS za kemikalije)

- skladiščenje nevarnih kemikalij in njihovih proizvodov ter nadzor 
(mag. Semira Hajrlahović Mehić, Urad RS za kemikalije)

- rešitve označevanja na manjših embalažah 
(Tanja Teropšič, Saša Rudež, NiceLabel)

- zagotavljanje sledljivosti izdelkov in rešitve skladiščenja
(
Aleš Habič, Špica International)


*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. 

Kotizacija seminarja znaša 75 EUR + ddv. Člani omrežij Zelene Slovenije (zeleno, embalažno in logistično omrežje) imajo na ceno kotizacije 10 % popust. Prijave sprejemamo do 23. 9. 2014 preko spletne prijavnice ali na e-naslov info@zelenaslovenija.si.

Kotizacijo poravnajte na TRR Fit medie d.o.o., št.: 02232-0011624723 pri NLB do 24. 9. 2014. Ob neudeležbi prijavljene osebe kotizacije ne vračamo.


Kontakt za več informacij:
Tanja Pangerl
Vodja projektov
T: 03 42 66 716
E: tanja.pangerl@fitmedia.si