Moja reka si ponovno nagrajuje organizatorje čistilnih akcij

Torek, 12. Marec 2019

Moja reka si 2019Pod okriljem projekta Moja reka si 2019 se je začel četrti nagradni natečaj za organizatorje čistilnih akcij v Sloveniji. Cilj natečaja, katerega organizator je Coca-Cola v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije, Slovensko turistično organizacijo in društvom Morigenos, je razširiti glas o čistilnih akcijah po Sloveniji in spodbuditi ljudi k sodelovanju pri ohranjanju vodnih virov ter čistega in urejenega okolja v Sloveniji. Organizatorji čistilnih akcij po Sloveniji lahko svojo čistilno akcijo na natečaj prijavijo do 21. marca 2019. Prijava na natečaj je brezplačna in je možna na tej povezavi.

Na natečaj se lahko prijavijo čistilne akcije, ki potekajo med svetovnim dnevom vode (22. marec) in svetovnim dnevom Zemlje (22. april). Zmagovalec natečaja prejme 1.000 evrov, drugi uvrščeni 750 € in tretji finalist 500 evrov. Nagrade bodo podeljene na zaključnem dogodku ob dnevu Save, ki bo 1. junija v okviru 24. srečanja turističnih društev obvodnih krajev Slovenije. Na dogodku bo razglašen tudi ambasador projekta za leto 2020.

S projektom želijo organizatorji doseči, da se informacije o okoljskih akcijah, ki so v posredni ali neposredni bližini voda, hitreje širijo in da so njihovi organizatorji bolj slišani. Zato so na spletnem mestu projekta Moja reka si objavljene podrobnosti o tem, kje in kdaj potekajo čistilne akcije.

Vir: Moja reka si