Delovati je začela brezplačna svetovalnica s področja varstva okolja in urejanja prostora

Četrtek, 27. December 2018

Zelena_svetovalnica
Zelena svetovalnica

V okviru projekta Zagovorniki okolja, ki ga sofinancirata Ministrstvo za okolje in prostor ter Eko sklad, je začela delovati neodvisna pravna svetovalnica za vprašanja s področja varstva okolja in urejanja prostora. Svetovalnica ponuja brezplačne nasvete in konkretne napotke za reševanje vprašanj s področij varstva okolja in urejanja prostora.

Namenjena je vsem, ki se aktivno ukvarjajo s problemi varstva okolja, ohranjanja narave, urejanja prostora in prostorskega načrtovanja, predvsem pa zainteresiranim posameznikom, civilnim iniciativam in nevladnih organizacijam. Izvajalca svetovalnice sta Pravno-informacijski center nevladnih organizacij in Inštitut za politike prostora. Zagovorniki okolja pa so mreža pravnikov za pravno varstvo okolja v javnem interesu, ki deluje v podporo okoljskim nevladnim organizacijam.

Namen svetovalnice je povečati znanje vsem, ki se aktivno ukvarjajo z varstvom okolja, da lahko konstruktivno in učinkovito sodelujejo pri sprejemanju okoljskih in prostorskih odločitev ter pravilno in argumentirano uporabljajo pravna sredstva, ki so jim na voljo za uveljavitev pravice do zdravega življenjskega okolja.

Vir: Delo in dom