Otroško pohištvo iz starih plastičnih igrač

Petek, 06. Julij 2018

ecoBirdy_childrens-chair_springwise
EcoBirdy otroški stolčki iz recikliranih igrač. (Foto: Springwise/ecoBirdy)

Plastika je zelo pogosto uporabljen material za izdelavo otroških igrač. S povprečno življenjsko dobo samo šestih mesecev takšne igrače pogosto končajo med odpadki. Belgijsko pohištveno podjetje ecoBirdy pa je ustvarilo kolekcijo pohištva za otroke iz reciklirane plastike iz igrač.

V toku procesa najprej zbirajo plastične igrače, odstranijo neželene materiale, kot so na primer baterije, nato igrače prepeljejo v reciklažni center, kjer plastiko iz igrač pretvorijo v ecothylene, material, kjer se reciklirana plastika loči po barvnih skupinah. Iz teh recikliranih materialov ecoBirdy izdeluje različno otroško pohištvo, kot so stoli, mize, luči idr. V dizajn so vključene oblike različnih živali in barvni vzorci. Pohištvo je po uporabni dobi primerno za 100 % reciklažo.

Hkrati v ecoBirdy otroke tudi izobražujejo o trajnostnosti. Izvajajo šolski program, skozi katerega poskušajo otroke spodbuditi k reciklaži in jih učijo o krožnem gospodarstvu. Uporabljajo interaktiven pristop s ponazoritveno knjigo za pripovedovanje zgodb, na podlagi česar otroke ozaveščajo o plastičnih odpadkih in pomembnosti njihove reciklaže. Otroke vključijo tudi v zbiranje odpadnih plastičnih igrač. Otroci in njihovi starši lahko po tem, ko donirajo svojo igračo, podjetju pustijo svoj e-naslov in ecoBirdy jih obvesti o tem, kdaj je bila njihova igrača predelana v pohištvo.

Vir: Springwise