Deska za surfanje iz 10 tisoč cigaretnih ogorkov

Četrtek, 02. November 2017

deska
Zmagovalna deska za surfanje iz cigaretnih ogorkov, ki sta jih ustvarjalca nabrala na plaži in v njeni bližini. (Foto: www.vissla.com)
V okviru tretjega tekmovanja oblikovalcev in inovatorjev recikliranja Creators & Innovators Upcycle Contest, ki sta ga organizirala znamka desk za surfanje Vissla in neprofitni sklad Surfrider, so izbrali tri najboljše in najbolj domiselne deske za surfanje. Zmagala je deska, prekrita z 10 tisoč cigaretnimi ogorkikalifornijskega surferja Taylorja Lane-a. Skupaj s svojim prijateljem Benom Judkinsom je na plaži, parkirnih mestih ob plaži in na lokalnih poteh v mestu Santa Cruz pobiral cigaretne ogorke, ki je sicer najpogostejši odpadek na plaži. Deska vsebuje tudi stiropor, ki ga je oblikovalec našel v tamkajšnjih ribarnicah. Deska povezuje surfanje in skrb za okolje ter čist ocean, je povedal Judkins.

Drugo mesto je pripadlo François Jaubertu, ki je desko za surfanje naredil iz odpadne lesene palete, stiropora in 19 manjših koščkov lesa. Smernik na spodnji strani deske pa je ustvaril iz kartona in steklenih vlaken, celotno desko pa so nato premazali z epoksi smolo.

Tretje mesto je osvojil Shane Swindler za oblikovanje krajše deske za surfanje in prikolice zanjo. Za to je uporabil les stare stavbe, star voziček za golf, odpadne zamaške iz plute, odpadno steklo, volno idr.

Vir: Delo in dom