S spletno platformo Manj je več do popravila, izmenjave in manj odpadkov

Petek, 08. September 2017

Spletna_platforma_Manj_je_vec
Spletna platforma Manj je več.
Pod okriljem Ekologov brez meja je ta teden zaživela spletna platforma Manj je več, ki spodbuja ponovno uporabo predmetov in promovira koncept Zero Waste na ravni gospodinjstev. Informacije so za vse na voljo brez registracije ali plačila, prav tako pa jih lahko tudi vsak prispeva.

Na spletni platformi je na voljo Karta mojstrov, kjer je moč najti že več kot 200 obrtnikov in organizacij, ki se ukvarjajo s popravilom, obnovo in izposojo različnih predmetov ali prodajo reči iz druge roke. Poleg popravila in obnove predmetov pa k zmanjšanju količine odpadkov prispevajo tudi številni dogodki, kot so izmenjave (oblačil, knjig, igrač idr.) in garažne razprodaje. Na platformi se nahaja tudi Karta Zero Waste trgovin, kjer se lahko določeni izdelki kupijo brez embalaže oziroma z lastno ali vračljivo embalažo.

Spletna platforma Manj je več zasleduje koncept, ki zagotavlja več kakovosti, več prihrankov in manj odpadkov. S popravilom, izmenjavo ali izposojo predmetov se namreč izognemo nakupu novega izdelka in s tem predmetov podarimo novo življenje. Hkrati pa platforma podpira lokalno gospodarstvo in delovna mesta predvsem umirajočih poklicev.

Vir: Ekologi brez meja