Razpis InnoEnergy za podporo projektom s področja trajnostne rabe energije

Petek, 11. Avgust 2017

energetski projekti
InnoEnergy spodbuja povezovanje pri energetskih projektih med različnimi evropskimi partnerji. (Foto: www.shutterstock.com)

Evropsko podjetje InnoEnergy je objavilo razpis Investment Round 2017 za podjetja s področja trajnostne rabe energije. Podjetja morajo za prijavo izpolnjevati dva pogoja. Prvi je, da ideja deluje zanesljivo pod simuliranimi, vendar realističnimi pogoji, drugi pogoj pa je, da se podjetje poveže še z dvema do sedmimi partnerji iz vsaj dveh evropskih držav. Pri iskanju partnerjev bo podjetjem v pomoč tudi ekipa InnoEnergy. Razpis je sicer na voljo za produkte, ki bodo za trg pripravljeni najkasneje čez pet let. Rok za prijave je 23. oktober 2017.

Podjetja lahko z naslova Investment Round 2017 pridobijo financiranje od 20 do 80 % stroškov prijavljenega projekta. InnoEnergy poleg tega omogoča tudi sodelovanje s 160 partnerji po vsej Evropi, mreženje s potencialnimi kupci tehnologij in znanje o mednarodnem trgu. V okviru razpisa želi InnoEnergy podpreti projekte s področij obnovljivih virov energije, alternativnih virov energije, čiste energije iz fosilnih goriv, zanesljive nuklearne energije, trajnostne rabe energije v gospodinjstvih in v industriji, učinkovitega skladiščenja energije, pametnih domov, energetske varnosti zgradb in naselij.

Cilj programa je implementacija evropskega strateškega načrta za energetsko tehnologijo, v ospredju pa je zagotavljanje trajnosti in varstvo okolja na najhitrejši in najučinkovitejši način. Več informacij o razpisu je na voljo na spletni strani https://investmentround.innoenergy.com.

Vir: Delo in dom