Spletna platforma za pregled globalne oskrbovalne verige

Sreda, 24. Maj 2017

Discover-and-analyze-300x240

Spletna platforma omogoča raziskovanje po različnih elementih oskrbovalne verige. (Foto: www.makersite.net)

V današnjem svetu globalne oskrbovalne verige industrijski oblikovalci in inženirji težko sledijo vsem potem oskrbovalne verige. Zato je londonsko podjetje EveryCS, ki se ukvarja s programsko opremo, vzpostavilo platformo Makersite. Gre za brezplačno spletno orodje, ki omogoča, da se lahko zainteresirani seznanijo s stroški, skladnostjo, tveganji in okoljskimi vplivi na vsaki točki oskrbovalne verige.

Spletna platforma Makersite uporablja milijone podatkovnih točk, zbranih med tisočimi produkti, podsklopi in materiali, na podlagi česar se lahko vzpostavi model glede vpliva več operacij, kot so skladnost, tveganje ter okoljski in družbeni vplivi. Oblikovalci in inženirji lahko uporabijo platformo kot trgovino na enem mestu, kjer lahko vzpostavijo model, ki jim pokaže, kje se lahko pojavi vstop nevarnih kemikalij v oskrbovalno verigo, kakšen je ogljični odtis vsakega koraka oskrbovalne verige ali kako lahko sprememba materiala vpliva na stroške, okolje ali skladnost v vsej oskrbovalni verigi.

Uporaba platforme je brezplačna za vse, uporaba nekaterih komercialnih podatkov in naprednih funkcij pa je možna preko registracije na portalu.

Vir: Springwise