Še deset dni za prijavo zbirnih mest za akcijo OSVED

Četrtek, 18. Marec 2010

ocistimo_slovenijo_v_enem_dnevu_logoDruštvo Ekologi brez meja poziva vsa društva, šole, organizacije, podjetja, krajevne skupnosti ali skupine prijateljev, ki bi želela sodelovati v največji čistilni akciji v zgodovini Slovenije – Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, da do 31. marca prijavijo zbirna mesta v svojih občinah. Zbirno mesto lahko prijavijo na spletni strani www.ocistimo.si. Vsi, ki bi se želeli čistilni akciji kot pridružiti kot posamezniki, pa imajo še do 16. aprila čas, da se prijavijo na spletni strani www.ocistimo.si. Organizatorji ob prijavi prostovoljcem po elektronski pošti pošljejo vse potrebne informacije o akciji. Nekaj dni pred akcijo bodo na svoj elektronski naslov dobili tudi navodila za prostovoljce za dan akcije.
»Zbirna mesta so točke, ob katerih se bodo vsi, ki bodo sodelovali v čistilni akciji 17. aprila, zbrali in od tam odšli na čiščenje divjih odlagališč oziroma bližnje okolice«, pravi  vodja projekta Petra Matos in poudarja: »Želimo si, da bi imel vsak kraj v Sloveniji vsaj eno zbirno mesto. Trenutno je po vsej Sloveniji prijavljenih že 250 zbirnih mest
Petra Matos tudi dodaja, da s čiščenjem, organizacijo zbirnih mest, odvozom odpadkov in potrebščinami za čiščenje ne bo noben udeleženec akcije ali vodja zbirnega mesta imel nikakršnih stroškov. Za vse bodo poskrbeli organizatorji, občine in komunalne službe.
Več si preberite v sporočilu za javnost ali na spletni strani projekta ocistimo.si