Petek, 22. November 2019


Energetsko učinkoviti ovoji stavb
Posvet za arhitekte, projektante in investitorje

Kdaj: 4. december 2019
Kje: Dol pri Ljubljani 28, Dol pri Ljubljani, prostori podjetja JUB

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo, GBC Slovenija, v okviru projekta z naslovom ENERGETSKO UČINKOVITI OVOJI STAVB organizira izobraževanje in strokovni posvet za arhitekte, projektante in investitorje. Na posvetu bodo podali celovit pogled na temo energetskega ovoja stavbe, ki ni le »nova fasada«.

Na posvetu bodo različni strokovnjaki s posameznih področij omenjeno tematiko orisali iz zornega kota, ki je pomemben za načrtovalce, opozorili na pasti in predstavili tako obstoječe strokovne rešitve kot tudi novosti. Teme, o katerih bo tekla beseda, so: različni sistemi fasadnih ovojev, izolacija temeljne plošče, izvedba in izolacija ravnih in poševnih streh, kapilarno aktivne notranje izolacije (uporaba, pravilno načrtovanje, omejitve uporabe ...). Predstavljeni bodo tudi različni gradbeni materiali z vidika njihovega okoljskega vrednotenja ter načrtovanje in projektiranje stavb ob upoštevanju DGNB sistema za certificiranje trajnostnih stavb. Iz prve roke bodo predstavljene izkušnje projektiranja po DGNB zahtevah in tudi že izvedeni projekti.

Dogodek bo priložnost tudi za izmenjavo mnenj in izkušenj ter pridobitve strokovnih odgovorov na vprašanja in dileme.

Več o dogodku in prijave na spletni strani združenja:
https://gbc-slovenia.si/dogodki-in-izobrazevanja/energetsko-ucinkoviti-ovoji-stavb-za-arhitekte-projektante-in-investitorje/
.

Vabljeni!