Ponedeljek, 16. April 2018


Vabljeni na
javno predstavitev 3. mednarodne Circular Change konference o krožnem gosodarstvu, ki bo v obliki novinarske konference potekala v petek, 20. aprila 2018, ob 9.30 uri v Mestnem muzeju na Gosposki ulica 15 v Ljubljani.

Na novinarski konferenci bodo predstavili program 3. mednarodne Circular Change konference o krožnem gospodarstvu, ki bo potekala 10. in 11. maja 2018 v Kostanjevici na Krki in v Mariboru. Spregovorili bodo akterji, ki krožno gospodarstvo in za njegovo implementacijo ključne aktivnosti že več let udejanjajo v Sloveniji in širšem mednarodnem prostoru, kompetence pa so združili ob organizaciji tretje Circular Change konference.

Sodelovali bodo: HE Bart Twaalfhowen, Veleposlanik Kraljevine Nizozemske, mag. Ladeja Godina Košir, ustanoviteljica in direktorica platforme Circular Change, Franc Bogovič, evropski poslanec (SLS/EPP), Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS, dr.Andrej Fištravec, župan Mesta Maribor, Goran Milovanovič, direktor galerije Božidar Jakac in dr. Dragica Marinič, koordinatorica SRIP Krožno gospodarstvo.

Po predstavitvi bodo sodelujoči na voljo za izjave v prostorih kavarne Mestnega muzeja.

Mednarodna konferenca o krožnem gospodarstvu, katere nosilec je povezovalna platforma Circular Change, bo letos potekala že tretjič zapored. V sklopu Circular Change konference bo nastopilo prek 35 mednarodnih govorcev. Dogodek je prepoznan kot eno osrednjih evropskih stičišč strokovnjakov in voditeljev krožnega gospodarstva, ključnih predstavnikov nacionalnih vlad in evropskih institucij, ki sooblikujejo ekonomske, okoljske, socialne, digitalne, mobilnostne in druge politike za doseganje Ciljev trajnostnega razvoja (SDG's), ki se jim je zavezala tudi Slovenija. Je sestavni del programa Green Week Europe in podprt s strani European Circular Economy Stakeholder Platform (ECESP).

CC-3-banner-web-1499-x-430-1499x430

Program Circular Change konference.

Svojo udeležbo na novinarski konferenci potrdite po elektronski pošti: join@circularchange.com ali po telefonu: 031 658 951 (Luka Klemen).

Vabljeni!