Torek, 04. December 2012

GIZ DZP (Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina) vas v sodelovanju s
Centrom za energetsko učinkovitost z Instituta »Jožef Stefan« (CEU IJS) vljudno vabi na
posvet »Kogeneracija na zemeljski plin in nove tehnologije«,
ki bo v petek, 7. decembra 2012 od 9.00 do 15.30,
v kongresnem centru hotela MONS, v Ljubljani.  

Iščete rešitve kako v vašem objektu zagotoviti večjo energetsko učinkovitost in dolgoročno rešitev za ogrevanje in proizvodnjo električne energije? 

Z vzpostavitvijo sistema soporoizvodnje toplotne in električne energije (SPTE) lahko v stanovanjskem ali poslovnem objektu, šoli, trgovskem centru, zdravstveni ustanovi, in številnih drugih objektih brez večjih gradbenih del omogočite dolgoročno in cenovno ugodno oskrbo s toplotno in električno energijo.

Dogodek kogeneracija na zemeljski plin in nove tehnologije je priložnost, da se seznanite:

  • Kako deluje kogeneracija na zemeljski plin?
  • V katerih objektih je smiselno postaviti SPTE?
  • Kateri postopki so potrebni za njeno postavitev?
  • Kako SPTE enoto priključiti na električno omrežje?
  • Za koliko se zmanjšajo stroški energetske oskrbe objektov?


Predavatelji bodo predstavili tudi nove tehnologije - »nano« kogeneracije:  kogeneracija za stanovanjsko hišo na osnovi Stirlingovega motorja, gorivne celice in vodikove tehnologije. O inteligentnih rešitvah za ogrevanje in čisti električni energiji bosta na dogodku spregovorila Rolf Clemens in Nerlich Volker iz švicarskega podjetja Hexis. Med drugim bosta predstavila gorivno celico »Galileo 1000N« za stanovanjsko hišo.

Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezna pa je prijava na elektronski naslov info@zemeljski-plin.si, saj je število mest na dogodku omejeno.

Prijave sprejemajo najkasneje do torka, 4. decembra 2012. Program dogodka si lahko ogledate na spletni strani www.zemeljski-plin.si.