Torek, 18. September 2012

19. septembra 2012, ob 11. uri vabimo na tiskovno konferenco v Kristalni palači BTC, kjer vam predstavljamo projekt MISIJA: ZELENO.

Skupaj z marketinško agencijo, specializirano za trajnostni razvoj, Fit media d.o.o., ki pod blagovno znamko Zelena Slovenija izdaja strokovno revijo EOL, je BTC City razvil celostno zgodbo, s katero bodo predstavljali lastne trajnostne premike in, kar je še pomembneje, vanje vključevali širšo družbo.

Misija vključuje investicijske premike, ki so potrebni za bolj zeleno življenje v BTC City, promoviranje zelenih izdelkov in storitev, spodbujanje zelene potrošnje ter ozaveščanje javnosti glede zelenih vrednot in dejanj.

Cilj misije je ZELENO mesto na vseh segmentih. S tem soustvarjamo zeleno prestolnico in zeleno državo. Pri tem zeleno ne razumemo le v smislu narave in ekologije, ampak v širšem trajnostnem smislu.  Mesto prihodnosti bomo razvijali v sožitju resničnega in virtualnega sveta, z novimi vsebinami in tehnologijami – vse skozi prizmo trajnosti oziroma družbene odgovornosti.

Prva dejanja so že vidna

Gonilna sila misije je seveda BTC. Vodili in usmerjali bomo z lastnim zgledom, prva dejanja pa so že vidna. Tako so obiskovalci gotovo opazili zasaditve zelenih rastlin ob zahodni in vzhodni strani dvorane A. Pozornost privabljajo številna plakatna mesta s sporočili, ki vabijo k zelenemu ravnanju.  Z namenom spodbujanja hoje po BTC City-ju smo začrtali prvi del zelene pešpoti, ki jo bomo v prihodnje še razširili. Obiskovalce spodbujamo k uporabi parkirne hiše in k vožnji z brezplačnim city busom. Številni zabojniki za odpadke komunicirajo zavezo BTC-ja k njihovemu ločevanju, saj so hkrati pomembna surovina.

S projektom Misija: Zeleno želimo k sodelovanju privabiti čim več zelenih agentov. Ob tem vabimo vse zeleno ozaveščene poslovne subjekte in posameznike, da nam sporočijo svoje pobude, s katerimi bi skupaj naredili nove koreke v Misiji: Zeleno.

Nadaljnji koraki

V prihodnje bomo nadaljevali z zelenenjem fasad, trasirali bomo nove zelene poti, ki bodo vabile k pešačenju in kolesarjenju po mestu. Z ozaveščevalnimi in motivacijskimi sporočili bomo opremili dodatne ekološke otoke, ki bodo spodbujali k pravilnemu ločevanju odpadkov.

Razvijali bomo sodelovanje s partnerji, ki jih bomo vključevali v Misijo: Zeleno. Dolgoročno namreč želimo v zelenem mestu na različne, obiskovalcem atraktivne načine predstavljati zeleno ponudbo izdelkov in storitev zainteresiranih ponudnikov.

Posebne aktivnosti bomo namenjali obiskovalcem. Razvili bomo posebno mobilno aplikacijo v povezavi z zelenimi info točkami, s katerimi jih bomo na dinamičen, interaktiven način vključevali v Misijo: Zeleno.

Galerija

Misija_Zeleno-01-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-02-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-03-foto_Maj_Pavcek_
Misija_Zeleno-04-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-05-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-06-foto_Maj_Pavcek_
Misija_Zeleno-07-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-08-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-09-foto_Maj_Pavcek_
Misija_Zeleno-10-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-11-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-12-foto_Maj_Pavcek_
Misija_Zeleno-13-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-14-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-15-foto_Maj_Pavcek_
Misija_Zeleno-16-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-17-foto_Maj_Pavcek_ Misija_Zeleno-18-foto_Bostjan_Cadej_
Misija_Zeleno-19-foto_Bostjan_Cadej_ Misija_Zeleno-20-foto_Bostjan_Cadej_ Misija_Zeleno-21-foto_Bostjan_Cadej_
Misija_Zeleno-22-foto_Bostjan_Cadej_ Misija_Zeleno-23-foto_Bostjan_Cadej_ Misija_Zeleno-24-foto_Bostjan_Cadej_
Misija_Zeleno-25-foto_Bostjan_Cadej_ Misija_Zeleno-26-foto_Bostjan_Cadej_ Misija_Zeleno-27-foto_Bostjan_Cadej_
Misija_Zeleno-28-foto_Bostjan_Cadej_ Misija_Zeleno-29-foto_Bostjan_Cadej_ Misija_Zeleno-30-foto_Bostjan_Cadej_