Zelena-Slovenija-logo

Portal za trajnostni razvoj

Kontakt:

Kontaktirajte nas na e-naslov info@zelenaslovenija.si ali pokličite na 03 42 66 700.

Poiskali bomo ustrezno rešitev za vas.

Ekorg se zahvaljuje podpornikom projekta

Letos smo nadaljevali s konceptom oddaje EKORG, ki smo jo razširili iz 13 na 16 oddaj. Ekorgov TV kviz se je v sezoni 2009/10 osredotočil na predvsem na dejstvo, da je OKOLJE NAŠA SKUPNA ODGOVORNOST! in da mora vsak posameznik prispevati k čistemu lokalnemu okolju. V ta namen smo raziskali in predstavili ključne lokalne okoljske izzive in dobre prakse v Celju in Celjski regiji.
Uvedli smo tudi nov sistem tekmovanja, saj se nam je pridružilo 9 novih šol iz celotne Celjske regije, tako da se je letos v znanju s področja ekologije, energetike in odpadkov tekmovalo 18 šol. V pisnem delu kviza, ki je potekal 16.3.2010, in ki se je odvijal na vseh sodelujočih šolah hkrati, se je letos pomerilo rekordno število učencev, saj jih je Ekrogov test reševalo okoli 2.000. Šole so nato sestavile ekipe iz svojih najboljših učencev in začelo se je izjemno zanimivo tekmovanje v pozanavnju ekologije in energetike.
Ob izjemno hudi konkurenci se je v polfinalno tekmovanje, ki je potekalo 24. maja, uspelo uvrstiti naslednjim ekipam: OŠ Griže, OŠ Frana Kranjca Celje, OŠ Ljubečna in OŠ Kozje.  V finale sta se uvrstili  OŠ Griže in OŠ Ljubečna. Zmagovalna ekipa pa je bila na koncu OŠ Ljubečna, ki je tako za Ekorgov TV kviz zbrala 60 točk. Od celjskih šol so najdlje prišli še OŠ Frana Kranjca Celje, ki se je uvrstila v polfinale in III. OŠ Celje, ki je prišla do četrtfinala. OŠ Frana Kranjca je tako zbrala 40 Eko točk, vse ostale celjske šole pa so osvojile po 30 točk za udeležbo na Ekorgovem kvizu, saj so se vse uvrstile v drugi krog tekmovanja.
Oddaja EKORG se je predvajala na Televiziji Celje, poleti pa se bo še enkrat predvajala na TELE M. Vse oddaje si lahko ogledate tudi na portalu, v videogaleriji. Slike s soočenj pa so v galeriji slik. Vabljeni k ogledu.
1_logotip_tes1_logotip_hse1_logotip_elektroCelje1_logotip_cinkarna